Soepdieet

soepdieet

Er zijn talloze manieren om af te vallen die worden aangeprezen. Eén van die vele methodes is het volgen van het soepdieet. Dit is een afvaltechniek die je kan helpen om snel heel veel kilo’s kwijt te raken. Wanneer je dit goed aanpakt kan dit dus een flink voordeel bieden. Het is dan wel belangrijk om alle zaken die rondom dit dieet spelen goed in de gaten te hebben. Er zijn immers voordelen en nadelen te noemen aan deze methode. Daarom is het ook zo belangrijk om alles goed te weten voor je begint.

Crashen

Het is belangrijk om in ieder geval te beginnen met het feit dat het soepdieet een zogenaamd crashdieet is. Dat betekent dus dat je extreem laag gaat zitten in je calorie-inname waardoor je gewicht snel zal teruglopen. Wat belangrijk is om te weten als het om dit soort diëten gaat, is dat je weliswaar bewust heel snel afvalt, maar dat je ook heel weinig voedingsstoffen binnen kan krijgen en dat dit dus ook een effect op je algehele gezondheid kan hebben. Dit is wel een zaak die belangrijk is, zeker ook wanneer je al met bepaalde gezondheidsproblemen kampt. Denk bijvoorbeeld aan diabetes.

De aanpak

Mocht je toch voor het soepdieet gaan, bijvoorbeeld omdat je een bepaald doel te halen hebt, dan is het belangrijk om te weten hoe je dit op de juiste manier aanpakt. Je moet in ieder geval zorgen voor de juiste soepen. Je gaat weliswaar heel laag in je calorieën zitten, maar soepen uit pakjes en doosjes gaan je dan natuurlijk niet helpen. Je moet wel de soepen die je gaat eten zelf vers maken, met verse producten. Dit geeft je wel de mogelijkheid om veel te variëren in allerlei soorten soepen die er zijn. Daardoor is het beter vol te houden.

Geen schema

Een voordeel van een soepdieet ten opzichte van de andere dieetvormen is dat er, buiten het soort voeding, geen echte restricties gelden. Dat betekent bijvoorbeeld dat er niet zoiets is als een bepaald innamemoment, of dat je wordt beperkt tot drie kleine maaltijden per dag. Het soepdieet is eerder juist het tegenovergestelde. Wanneer je de juiste soepen neemt, dan mag je de hele dag door soep eten. Zelfs wanneer je tien kommen zou eten, dan zou dit geen enkel probleem zijn. Dit maakt het wel mogelijk om het allemaal net iets langer vol te houden als je aan het lijnen bent.

De nadelen

Er zijn een aantal belangrijke nadelen te noemen aan het kiezen voor het soepdieet. In de eerste plaats geldt bijvoorbeeld dat het gewicht dat je verliest, en dat is er, geen lichaamsvet is. Je verliest dus vooral veel vocht uit je lichaam. Dit is slechts tijdelijk verlies en zal terugkomen wanneer het dieet voorbij is. Ook een nadeel is dat je van soep geen echt vol gevoel kan krijgen. Dat maakt het dus lastig omdat je veel hongergevoelens zal kennen. Hongergevoel is vaak de grootste bedreiging van een succesvol dieet. Alle reden om hier dus goed over na te denken voor je begint.

De voordelen

Natuurlijk zijn er ook belangrijke voordelen aan deze dieetvorm te noemen. Het soepdieet doet immers ook wel goede dingen. Het is er al sinds de jaren vijftig van de twintigste eeuw en het is natuurlijk niet zomaar dat een dieet zo lang mee blijft draaien. De voordelen zitten vooral in de vorm. Het is een kort dieet, dat gemakkelijk is voor kortetermijndoelen. Het is ook een dieet dat je vaker in je leven kunt toepassen wanneer je dit nodig hebt. Tot slot is het ook nog eens een dieetvorm die helpt bij een detox.