Kippendijfilet en Quinoa

Wokgerecht met kippendijfilet en quinoa recept
Dit is een snel en simpel gerecht; ideaal als je weinig hebt om te koken en toch gezond wilt eten. Het zit bomvol groentes die veel vitamines, mineralen en eiwitten bevatten.

Quinoa is een goede vervanging voor rijst en past goed bij dit gerecht. Deze ‘superfood’ is een bron van langzame koolhydraten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E. Daarnaast is het van nature glutenvrij en helpt het je tijdens het afvallen.

Voedingswaarden van dit recept
Energie: 563 kcal (calorieën)
Eiwitten: 45 gram
Koolhydraten: 40gram
Vetten: 23 gram
Vezels: 12 gram

Ingrediënten voor 1 persoon
150 gram kipdijfilet
1 grote vleestomaat (250 gram)
1 kleine ui (100 gram)
100 gram verse spinazie
100 gram champignons
40 gram quinoa
3 tl kerriepoeder
Olijf- of kokosolie
Zeezout en zwarte peper
Optioneel: 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Snijd de kip in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder.
Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en snijd de champignons in plakjes.
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip circa 4 minuten op hoog vuur.
Optioneel: pers de knoflook en voeg aan de koekenpan toe.
Voeg de ui, champignons en tomatenblokjes toe en bak circa 4 minuten.
Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Breng het gerecht op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
Serveer het wokgerecht met de quinoa.

 

 

Neem ook een kijkje op onze producten pagina!