Blog

Het verhaal van Valerie (45)

Nadat mijn dochter goede ervaringen had opgedaan met Fit en licht , raakte ik ook enthousiast. Ik me direct aangemeld voor de cursus Fit en Licht, binnen 8 weken. Ik was heel enthausiast en erg benieuwd of het mij ook lukken om een aantal kilo’s kwijt te raken. Ze zeggen dat hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt om af te vallen. Ik had mezelf dus maar geen al te hoge doelen gesteld. Maar het ging goed.

Na 3 cursussen ben ik 15 kilo afgevallen en voelde me stukken beter. Het boek en het werk boek waren voor mij een hele belangrijke ondersteuning in de afgelopen weken. Elke week werd er een thema rondom afvallen behandeld. Heel duidelijk.

Ik heb in de afgelopen weken niet een moment trek gehad. En dat vind ik voor mezelf heel belangrijk. Maar het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb, is bewustwording. Ik ben me bewust van wat ik allemaal eet, van wat vitale en fatale voeding is, waar mijn zwaktes liggen.

Ik ben trots op wat ik heb bereikt en trots op waar ik nu sta. Maar ik ben er nog niet helemaal. Ik wil nog minimaal 9kg. afvallen. En dat gaat me lukken door alles wat ik geleerd heb bij Kelly toe te passen in de praktijk.

Valerie uit Rotterdam
—————————————–

Hier het verhaal van Els (53)

Hallo Ik ben Els uit Oostvorne

In december 2014 ben ik begonnen met Fit en Licht. Ik zat in een leuke groep, die goed naar elkaar luisterde en elkaar steunde!, en kreeg fijne uitleg van Dionne. Ik vond het allemaal goed te doen. Wist waarom ik het deed & wat ik wilde bereiken. Ik hield me aan de regels van vier en de zeven afspraken. In het begin was het wel even lastig, vooral 5 x op een dag eten. Gelukkig had ik bijna nooit trek. Dat maakte dat het niet voelde dat ik aan het afvallen was. Soms ging ik gewoon uit eten of naar een party. Ik deed dan wel soms iets extra’s, maar ging voor mijn eerste keuze en hield me aan de afspraken die ik met mezelf maakte. Inmiddels ben ik 14,5 kilo lichter en lukt het mij om op mijn gewicht te blijven. Op sommige dagen is de regel van drie mijn basis. Dat en 14,5 kilo minder om mee te sjouwen bevalt mij perfect.

Groetjes

—————————————–

NEW recept: Easy en gezonde kip kerrie

Ingrediënten gezonde kip kerrie
Voor 2 personen

145 gram kippendij filet in blokjes.
110 gram zilvervliesrijst
2.5 theelepel kerriepoeder
1 rode peper (reepjes)
1 Uitgeperste knoflook
1/2 courgette in blokken
140gram broccoli
200 milliliter kokosmelk
1 eetlepel rozijnen

Bereiding gezonde kip kerrie:

Kook de rijst in ongeveer 12 minuten gaar. Kook de broccoli mee in hetzelfde water. Giet af en laat even staan met het deksel erop.
Bak in de tussentijd de knoflook een minuut aan in een scheutje olijf of kokosolie. Voeg de gesneden rode peper toe en bak nog een minuut door.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die in 7-8 minuten gaar. Bestrooi de kip tijdens het bakken met kerriepoeder en eventueel met peper & zout.
Voeg de courgette toe aan de kip evenals de kokosmelk & rozijnen. Laat het nog een minuut of 6 pruttelen. Proef je kip kerrie en breng eventueel verder op smaak met extra zout & peper, of verdun het juist met wat extra kokosmelk.
Serveer de rijst met de kip kerrie!

—————————————–

Gezond Dessert: Limoen basilicum ijs

Benodigdheden
– 240 ml melk
– 13 blaadjes basilicum
– 240 ml slagroom
– 4 eidooiers
– 75.gr basterdsuiker (wit)
– schillen van 2 limoenen
– Het sap van 1 limoen

Wat ga je doen?
Bereidingstijd ong. 30min + ong. 30min afkoelen + 40min in de ijsmachine

– Verwarm de melk tot circa 70 graden. Scheur terwijl je de melk verwarmt de basilicumbladen erboven.

– Mix de eidooiers samen met de suiker tot een dikke massa. Zorg dat de suiker volledig is opgelost. Schenk vervolgens al roerend het eimengsel door de melk. Zet het vuur hoger en verwarm dit geheel tot het gaan binden (bij 82 graden).

– Goed Blijven roeren en zodra de eidooiers gebonden zijn mag het geheel van het vuur af. Als je extra luchtig ijs wil kun je het nu nog met de mixer kloppen. Zet het geheel in de koelkast om goed af te laten koelen.

– Klop als dit is afgekoeld de slagroom lobbig tot stijf en meng dit door het mengsel uit de koelkast.

– Voeg nu de limoenrasp en sap toe. Nu kun je ook gelijk proeven of je eventueel nog wat extra limoen of basilicum zou willen toevoegen.

– Ijs in de ijsmachine stoppen. Het duurt 30-45 minuten voordat het ijs de juiste structuur heeft. Daarna afgedekt in de vriezer bewaren.

—————————————–

koolhydraatarm Dagmenu’s

Voorbeeld:

– Ontbijt: Griekse-yoghurt met noten & bessen
– Lunch: Cesar-salade
– Middag: Handje noten
– Avondeten: Pastinaak stamppot met braadworst

 

 

Neem ook een kijkje op onze producten pagina!